Det här blir en hyllning inte bara till världens godaste jordgubbsglass utan även till en receptmakare och inspiratör som får oss att röra ihop så fantastiskt många godsaker här hemma. Att Linda Lomelino också är en grymt duktig fotograf gör ju saken bara ännu bättre. Vi har börjat arbeta oss igenom Lomelinos Tårtor och nu lagom till sommaren kom en present med posten - Lomelinos glass. Vi har provat några recept och det har varit väldigt gott. Men igår. Igår rörde jag och min dotter ihop det som skulle komma att benämnas som VÄRLDENS GODASTE JORDGUBBSGLASS. Jag lovar. Ni behöver inte äta någon annan glass längre. Jösses! Fyra enkla ingredienser är allt som behövs för att få till denna mirakulöst goda glass. Jordgubbsglass 250 g jordgubbar 1 msk pressad citron 1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g) 2,5 dl vispgrädde Rensa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Mixa till en puré tillsammans med citronen (vi hoppade över citronen då barnen tycker den smaken blir för skarp, och det gick precis lika bra). Blanda purén med den kondenserade mjölken. Vispa grädden fluffig och blanda med purén. Låt eventuellt stå i kylen tills blandningen är helt kall. Kör i glassmaskin tills glassen är färdig, häll upp i en skål och ställ i frysen. Sen överlåter jag till er att bara njuta. Av sommaren. Och av smaken. Smaken av världens godaste jordgubbsglass.