<div style="text-align: left;">Nu så. Desserten från torsdagens bokklubbsmiddag är förevigad på bild och här kommer receptet på en ljuvligt len, god och riktigt enkel dessert. Det bästa är att den gärna ska förberedas kvällen innan och att lägga ihop alltsammans inför servering går på ett kick. Receptet kommer från den här <a href="http://www.aveny.se/kvinnan/?p=184" target="_blank" rel="noopener">bloggen</a> och där tipsas också om varianter med persika, rabarber och banan. Det här blir helt klart en ny favorit i Anderssonska köket.</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;"><strong>Kokosmousse (4-6 portioner):</strong></div> <div style="text-align: left;">2 dl creme fraiche</div> <div style="text-align: left;">2 dl strösocker (jag minskade något på sockret)</div> <div style="text-align: left;">1/2 tsk äkta vaniljpulver</div> <div style="text-align: left;">1 dl kokos (riven)</div> <div style="text-align: left;">2 dl vispgrädde</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;"><strong>Så här gör man:</strong></div> <div style="text-align: left;"><em>(Och gärna över natt eller några timmar innan)</em></div> <div style="text-align: left;">Vispa samman creme fraiche och strösocker tills det blivit fast och fluffigt (det tar några minuter). Tillsätt vaniljpulver och kokos och blanda samman. Ställ in i kylen och gärna över natt eller några timmar innan, så att smakerna hinner sätta sig.</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;"><strong>Lite crunch:</strong></div> <div style="text-align: left;">Jag valde att göra en enkel crunch för att tillsätta lite krispighet. Så här:</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Smält 1 msk smör och 1/2 dl flytande honung i en stekpanna eller kastrull. Tillsätt 2 dl havregryn och rosta på svag värme ca 5 minuter. Rör om hela tiden och tillsätt 1 tsk vaniljsocker mot slutet. Låt svalna utspritt på ett fat. Går också utmärkt att förbereda kvällen innan. Det som blir över kan användas som strössel på glass eller varför inte strö över yoghurten.</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;"><strong>Inför servering:</strong><br /> Vispa grädden och vänd ner den i kokossmeten. Vispa alltsammans lite till med elvisp så att det blir en fin konsistens (det här momentet gjorde jag innan gästerna kom). Stek frukten strax innan servering enligt nedan.</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;"><strong>Karamelliserad frukt:</strong></div> <div style="text-align: left;">1 ananas (kan bytas ut mot 2 bananer, 2 persikor eller 1 rabarberstjälk)</div> <div style="text-align: left;">4 msk farinsocker</div> <div style="text-align: left;">25 g smör</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Smält smöret i en kastrull eller stekpanna. Lägg ner frukten tillsammans med farinsockret. Rör om försiktigt tills sockret smält ner och frukten blivit varm. Lägg samman mousse, crunch och frukt i ett vackert glas och strö lite kokos på toppen. Servera när frukten är varm, det blir godast. Och det blir verkligen gott!</div>