Påskens söta och inspiration till dessert och annat gott. 16 tips med och utan gluten respektive vitt socker. Tidigare har jag tipsat om mat och bröd inför påsken. Det finns såklart mera på bloggen, men jag har i dessa inlägg valt ut ett antal favoriter som känns passande till just påskhelgen. Hoppas att du hittar något som smakar. Påskens söta favoriter.Havtornsmousse med choklad. Syrligt och sött i ljuvlig harmoni. Om du har min bok Baka & ta tillvara finns där en havtornsmoussetårta som varmt rekommenderas.Pistageglassen med stort P (som i påsk). Har du inte provat, så gör det bara.Om du inte tål pistage tycker jag att du ska prova min kardemummaglass.Chokladpudding, en klassiker!Glassbomb, visst kan väl det smaka även i påsk!Dessert i glas? Prova min saltkaramellcheesecake med äpple och kolasås. En favorit bland favoriter när det kommer till söta bakverk är Citron- och marängpaj. Här en något enklare variant som görs med kondenserad mjölk.Pannacotta finns i olika varianter på bloggen. Skriv pannacotta i sökrutan, men du kan börja med Pannacotta med hallonspegel och kristalliserad vit choklad. Tårtsugen? Kolla in min påsktårta med vit chokladmousse, lakrits, mandel och passion. Mandelpraliner med kokos och choklad. En söt pralin utan vitt socker.Citrongrottor med vallmo, gott och glutenfritt. De ljuvliga mandelkakorna - här med citron, lime och apelsin.Mazarinkaka, enkelt och väldigt gott. Hemlig mango- och passionstårta. En no-bake-cake som görs utan mjölk, gluten, ägg, nötter, vitt socker. Och på en lite oväntad ingrediens. Makalöst gott för dig som vågar prova.Cheesecake med salt kolatäcke och lakritskräm. Den här hade jag nästan glömt bort. Kanske det blir dessert hos oss i påsk.Glutenfria tarteletter med citronkräm eller färdig chokladkräm.