Doften av nattjästa saffransbröd till frukost är en ny tradition. De klassiska nattjästa frallorna får smak av saffran och apelsin. Kan bakas ut antingen som frallor eller baguetter. Passar förstås lika bra till frukost som till en fisksoppa, en buffé eller ett glöggmingel. Nattjästa saffransbröd, bra för nybörjare.Jag brukar säga att det här är ett bra recept att börja med när man vill komma igång med att baka sitt eget bröd. Degen ska bara röras ihop för hand. Den ska inte knådas en massa eller arbetas i maskin. Sedan är det bara på med lock och låta degen göra arbetet medan du sover eller gör annat. På morgonen har degen expanderat och är klar att bakas ut. Då är det bara att tippa ut degen på ett lätt mjölat bakbord och fösa ihop den lite med en degskrapa. Jag brukar vända på degen och med lätta tag dra ut den lite med händerna. Sedan skär jag degsjoket i bitar med en degskrapa och lägger dem på plåt klädd med bakplåtspapper. Formen blir som den blir och det är det som är charmen med dessa bröd. Degen ska inte knådas eller formas utan hanteras varsamt så att den härliga jäskraften bibehålls.Här kan du se hur det ser ut när jag bakar saffransfrallorna. Filmen har jag gjort i ett betalt samarbete med Iris Hantverk. Så här enkelt är det![video mp4="https://files-aller-blogger-platform.aws.aller.com/uploads/sites/141/2025/12/saffransfrallor.MP4" data-setup='{"fluid": true, "autoplay":false}'][/video]Här hittar du recepten:Nattjästa frallor med saffran och apelsinSaffransbaguetterKalljästa frallor, det klassiska receptetHoppas att jag kan inspirera dig till att baka nattjästa bröd eller duka upp till frukost med smak av saffran och apelsin!Ännu mera decembermys.Hela december fylls i år med recept, pyssel och inspiration. En del från arkivet och en del nybakat. Och så lite nytt julpyssel eller inspiration till dukning och julklappsinslagning. Hoppas att jag kan inspirera dig! Här kan du se alla inlägg med decembermys.Ännu mera blomster och bakverk.Det betyder så mycket att du tittar in här och följer min värld av blomster och bakverk. Häng gärna med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Är du en av dem som jag skriver till varje vecka i mitt fredagsbrev? Om inte får du gärna bli min brevkompis genom att fylla i dina uppgifter längst ned på denna sida. Om du uppskattar mina recept och inlägg blir jag glad om du trycker på hjärtat eller stjärnorna (på inläggen med recept). Tack!