Vilka är nu julens mest sökta recept härinne? Jo, här är några av dem som ni alltid återkommer till och som också är mina favoriter. Vörtbröd, saffransgömmor, juliga mandelkakor och en både vacker och god sallad. Det här vörtbrödet bakar jag alltid till jul sedan många år tillbaka. Älskar smaken och kryddorna och mycket pomerans ska det vara. Det som gör brödet så gott är att använda både porter och julmust som degvätska. Det går såklart att använda bara julmust eller julmust och öl istället för porter. Smaken blir något annorlunda, men fortfarande saftigt och gott. Här är receptet på mitt vörtbröd med porter och julmust. De helt ljuvliga saffransgömmorna får du bara inte missa. Degen bakas ut direkt och de fyllda bullarna får sedan jäsa ett par timmar på plåt. jag visar dig steg för steg hur bullarna bakas ut. Det är många som vill baka det klassiska vörtbrödet men det är också många av er som letar efter snabbaste genvägen. Det här snabba vörtbrödet utan jäst är riktigt populärt. Du som äter glutenfritt ska förstås också kunna äta en vörtlimpa som går snabbt att baka. Här hittar du min glutenfria vörtlimpa utan jäsning. Mandelkakorna i alla dess varianter är oerhört populära och jag förstår det. Lättbakat och jättegott. De bakas på mandelmjöl och är därför naturligt glutenfria. De här med apelsin och saffran är alltid otroligt populära den här tiden på året. Alla är lika goda och du hittar hela samlingen här. Julens härligaste sallad med grönkål, fänkål, apelsin och granatäpple. Ett stående inslag på vårt julbord sedan många år nu. Här hittar du receptet till salladen som blivit ett grönt inslag på många julbord. Ännu mera decembermys.Hela december fylls i år med recept, pyssel och inspiration. En del från arkivet och en del nybakat. Och så lite nytt julpyssel eller inspiration till dukning och julklappsinslagning. Hoppas att du vill följa med och att du tittar in till decembermyset här varje dag!Ännu mera blomster och bakverk.Det betyder så mycket att du tittar in här och följer min värld av blomster och bakverk. Häng gärna med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Är du en av dem som jag skriver till varje vecka i mitt fredagsbrev? Om inte får du gärna bli min brevkompis genom att fylla i dina uppgifter längst ned på denna sida. Om du uppskattar mina recept och inlägg blir jag glad om du trycker på hjärtat eller stjärnorna (på inläggen med recept). Tack!