Idag vill jag tipsa dig om uppskattade gå-bort-presenter. Att ge bort ätbart tycker jag är toppen då det är något som går åt. Och visst blir man glad när någon lagt ner tid och kärlek på en ätbar klapp. Jag har tipsat om denna marmelad tidigare, men den är så vansinnigt god och är dessutom en present som räcker ett litet tag. Perfekt marmelad till julens ostbrickor. Här är receptet på fikonmarmelad med citrus och kanel. Säg den som inte blir glad av en påse skorpor! Baka de ljuvliga pepparkaksskorporna med choklad ... ... eller de oemotståndliga saffransskorporna med vit choklad och tranbär. Fröknäcke är en fin present som också är naturligt glutenfri. Slå ett band runtom eller lägg i en påse eller fin burk. Du kan också ha i lite pepparkakskryddor i smeten för en lite mera julig version. Ger du bort en påse saffransgranola kommer du förgylla många frukostar framöver. Ännu mera decembermys.Hela december fylls i år med recept, pyssel och inspiration. En del från arkivet och en del nybakat. Och så lite nytt julpyssel eller inspiration till dukning och julklappsinslagning. Hoppas att du vill följa med och att du tittar in till decembermyset här varje dag!Ännu mera blomster och bakverk.Det betyder så mycket att du tittar in här och följer min värld av blomster och bakverk. Häng gärna med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Är du en av dem som jag skriver till varje vecka i mitt fredagsbrev? Om inte får du gärna bli min brevkompis genom att fylla i dina uppgifter längst ned på denna sida. Om du uppskattar mina recept och inlägg blir jag glad om du trycker på hjärtat eller stjärnorna (på inläggen med recept). Tack!