Här kommer mina godaste tips på hur du bäst tar tillvara all zucchini. Mjuka kakor, matiga pajer, härliga bröd, soppa och smulpaj. Ta tillvara zucchini.Ja, du läste rätt. Förra årets stora upptäckt för mig var att zucchini som kokas i citronsaft smakar precis som äpple. Och den där goda smulpajen blev så uppskattad. Perfekt för dig som inte tål äpple. Eller för dig som vill prova något nytt. Varsågod, hoppas att du hittar något som smakar! Smulpajsrutor med zucchini, eller falsk äppelpaj.Minns ännu hur exalterad jag blev när jag smakade på första provbaket. Så otroligt gott! Trodde inte riktigt på att zucchini som kokas i citronsaft skulle smaka som äpple, men jodå. Såklart att socker och kanel hjälper till, men ändå. Vilket ypperligt sätt att ta tillvara zucchiniskörden. Och toppen för dig som inte tål äpple. Här hittar du den goda smulpajen. Nattjästa zucchinifrallor med pumpakärnor.Ett riktigt saftigt och gott frukostbröd. Den rivna zucchinin bidrar med saftighet och degen blir så härlig när den får stå i kylen hela natten och jäsa till sig. Choklad- och zucchinikaka i långpanna.Ett osedvanligt gott sätt att ta tillvara zucchini. Jag bakar kakan i en liten långpanna och då räcker den till många. Håller sig saftig i flera dagar men kan också frysas. Kakan är också enkel att röra ihop och du behöver ingen elvisp. Du hittar receptet här. Glutenfria zucchinifrallor.Frallor bakade på durra- och fullkornsrismjöl. Efter att jag hade bjudit på frallorna här ovan (med gluten) fick jag önskemålet att ta fram ett recept på glutenfria frallor med zucchini. Det blev precis lika saftigt och gott. Zucchinimuffins.Saftiga och goda muffins kryddade med kanel, kardemumma och ingefära. I det här receptet testade jag att både riva och mixa zucchinin. Blandade ihop hela smeten i matberedaren, snabbt och smidigt. Toppa dem med kanelfrosting för extra festligt och gott. Zucchinipaj.Enkelt, snabblagat och gott. Jag gör ofta två pajer för det går nästan lika snabbt som att göra en. Njut av båda under veckan eller släng in den ena i frysen. Här är receptet. Zucchini med råstekt potatis och fetaost.En rätt som kan bli en enkel lunch för två i stekpannan. Eller en matig middag för fyra på ugnsplåten. Här kan du inspireras till rätten. Glutenfri zucchinikaka med frosting.Som en kryddig morotskaka men med zucchini istället. Blir så saftigt och gott. Frostingen kan man såklart hoppa över, men den gör ju det lilla extra. Zucchinikakan håller sig saftig i flera dagar. Zucchinikaka med citron och vallmo.Med både citron, vallmo och kardemumma blir denna zucchinikaka både saftig och somrigt god. Och det smakar inte zucchini, jag lovar. Ratatouille, en härlig grönsaksröra.Denna franska grönsaksröra som så enkelt kokas ihop och smakar ljuvligt. Antingen äter man den som den är eller i sällskap till kött, fisk eller varför inte några bitar fetaost eller stekt halloumi. Eller kanske tillsammans med en brödbit så man kan få i sig all den gottiga såsen. Tomatsoppa på ugnsrostade grönsaker.En riktigt värmande och god rätt. Att ugnsrosta grönsakerna gör det där extra och ger en mustig smak. Gör du en stor laddning så räcker den till flera av veckans måltider. Servera soppan som den är eller toppa med tärnad fetaost. Ett gott hembakat bröd till tomatsoppan smakar förstås extra bra.