Idag blir det inspiration och recept med citrus, både sött och matigt. Citrustider för en som alltid älskat citrus är härliga tider. Recept med citrus.Det är såklart gott att äta frukten precis som den är, men också en härlig ingrediens i både bröd, bakverk, småkakor och maträtter. Jag hoppas att du blir inspirerad av listan här nedanför och provar av det goda. Lovar att det inte blir några sura miner! Apelsinmazarin, ett gott, enkelt och glutenfritt bakverk som du snabbt vispar ihop och gräddar. Toppas här med en skiva apelsin, men du kan såklart använda annan frukt och bär också.Sött:Tre sorters mandelkakor - citron, apelsin & lime. En favoritkaka som görs på mandelmjöl och är naturligt glutenfri. Ännu en variant på mandelkakorna, här med apelsin och kardemumma.Citrongrottor med vallmo. Godaste syltgrottan är glutenfri. Här med lemon curd.Mandelkakor med saffrans- och apelsinkräm (naturligt glutenfri).Citronbollar med ingefära. Syrliga bollar som funkar både som mellanmål eller när man vill ha något sött utan socker.Citron- och marängpaj. En lite enklare variant av denna älskade klassiker. Kan bakas både med och utan gluten.Citron- och pistagekaka. Så gott med sockerkaka!Citronkaka med lemon curd och bränd maräng. Kan bakas både med och utan gluten.Apelsinmazarin, alltid gott med mazarin och här dekorerad med apelsin. Också naturligt glutenfri.Desserttallrik med citroncheesecake, salmbärspannacotta, mandelsmul och en chokladkräm. Ljuvligt! Dinkelfrallor med citron & timjan.Bröd:Dinkelfrallor med citron & timjan, populära frallor från Baka & ta tillvara. Tryckfel i boken, så använd detta recept.Nattjästa frallor med saffran & apelsin. Grönkålssallad med fänkål, apelsin & granatäpple.Matigt:Världens godaste citronsås. Perfekt till lax.Härlig vardagsrätt. Apelsinkyckling med saffran & ingefära.Grönkålssallad med fänkål & apelsin. Passa på när det finns svensk ekologisk grönkål i butiken.Värmande god morotssoppa med apelsin & ingefära. Syltade apelsinskal, gott och vackert.Marmelad & dekoration:Fikonmarmelad med citrus & kanel. Smakar ljuvligt gott till ostbrickan.Syltade apelsinskal, fin dekor den här tiden på året.Ännu mera blomster och bakverk.Det betyder så mycket att du tittar in här och följer min värld av blomster och bakverk. Häng gärna med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Är du en av dem som jag skriver till varje vecka i mitt fredagsbrev? Om inte får du gärna bli min brevkompis genom att fylla i dina uppgifter längst ned på denna sida. Om du uppskattar mina recept och inlägg blir jag glad om du trycker på hjärtat eller stjärnorna (på inläggen med recept). Tack!