Rabarberkladdkaka med vit choklad. Det här blev sött, somrigt och kladdigt. Allt sådant som man vill ha av en kladdkaka plus rabarberns syrlighet. En kladdkaka helt i min smak. En stor skopa vaniljglass eller en rejäl klick vaniljkräm smakar finfint till kakan men den går lika bra att äta som den är. Kakan kan göras både med och utan gluten. RabarberkladdkakaUgn 175°Form med löstagbar kant, storlek 20 cm, ca 8-10 bitar100 g (ca 1,5 dl) rabarber1 msk socker + 1 msk potatismjöl100 g vit choklad, hackad100 g smör170 g (2 dl) strösocker2 ägg110 g (2 dl) rismjöl eller 120 g (2 dl) vetemjölVärm ugnen till 175°. Smöra eller klä formen. Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Blanda med socker och potatismjöl och ställ åt sidan.Hacka chokladen. Smält smöret på medelvärme, ta av från plattan och lägg ner chokladen att smälta. Vispa ner sockret och ett ägg i taget. Sikta och vänd ner mjölet med slickepott. Häll i formen och fördela rabarberbitarna. Grädda i 20–25 minuter. Kakan ska stanna i kanterna men fortfarande vara lite lös i mitten. Låt svalna och ställ i kylen, gärna i 4–5 timmar eller över natten.Ännu mera Blomster&Bakverk.Ännu mera av mig och mitt skapande hittar ni dagligen på Instagram @anneliesblomsterochbakverk . Och min facebooksida finns här @blomsterochbakverk.