Pumpa är en härlig råvara som är i säsong under höst och vinter. En favorit hos mig är butternutpumpan men det finns flera matpumpor på hyllan. De kan ju vara rätt stora de där så här kommer lite olika tips från mig på vad du kan göra med den. Pumpa på fem olika sättHär ovan ser du en pumpakaka med frosting. Du kan ta ditt favoritrecept på morotskaka och använda riven pumpa istället för morot. Det blir lika saftigt och gott. Mitt recept är bakat på de naturligt glutenfria mjölerna durra och mandelmjöl. Och så är det sötat med äkta lönnsirap. Det är väldigt gott att ugnsrosta pumpa och krydda den med kanel, cayenne och kummin. Gott tillsammans med grönkål i en ljummen sallad och toppad med vackra granatäppelkärnor. Det här kan man äta som ensamrätt eller tillsammans med en bit kött eller fisk. Eller som jag gjorde här, tillsammans med halloumi som steks i smör och saffran. Himmelskt gott med ugnsrostad pumpa, grönkål och saffranshalloumi. Ljummen sallad med rostad pumpa, grönkål & äppleFör några år sedan var jag med och drev en vegetarisk matlagningsutmaning som hette Månadens Gröna och detta var mitt bidrag till dåvarande oktobers tema höstmys. Du hittar receptet på ljummen pumpasallad här. Här är ett recept från bloggens begynnelse men lika gott för det - rostad pumpa med grönkål, sötmandel och pasta. För ett par år sedan var jag med i tidningen Året runt med en meny för känsliga magar. Den här ljuvliga butternutpumpasoppan serverades som förrätt.Ännu mera Blomster&BakverkFör ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.