Pärontider Det är pärontider så jag vill inspirera med en samling päronrecept denna septemberdag. Jag tänker att höjden av lycka måste vara att plocka päron från sitt eget träd. Nu har vi inte sådan tur, men i fjol hade goda vänner rekordartad skörd så vi kom hem med fyllda kassar, vilket gjorde att jag kunde frossa i päron och dessutom bjuda er på en massa gott här. Det verkar dock som att det inte är riktigt samma lyckosamma fruktår i år. Därför blir det kanske mest till att plocka i butik eller på marknad. Hursomhelst så är recepten på nytt aktuella och här kommer päronformad inspiration som jag hoppas ska smaka! Frukost - Overnight oats med päron Overnight Oats är precis som det låter, en kall gröt som får stå och svälla över natt i kylen. Jag blandar ihop min gröt i en glasburk med lock och kallar det frukost på burk. Alltså, en färdig frukost att antingen sätta i sig med en gång eller ta med i väskan. Jag hade här lite rivet päron i gröten. Vill du njuta extra mycket kan du servera gröten med päronskivor som stekts lätt i lite smör och lönnsirap. Så gott! Här hittar du mitt recept på Overnight oats med stekta päron. Päronkompott med havresmul Jag gillar efterrätter av det enklare slaget som går att förbereda i god tid. Framför allt så smidigt när man får besök en vardag. Det här är en sådan dessert med goda smaker och det där härliga crunchet. Päronkompotten är enkel att göra och kan förberedas i god tid. Själva smulet med havre och mandel likaså. Återstår sen bara att montera och servera desserten. Här finns päronkompott med havre- och mandelsmul. Päronmos, osötat och magiskt gott Jag kan lätt säga att detta blev det godaste fruktmos jag någonsin gjort. Och enkelt! Jag kokade päronen till ett gott mos och sötning behövdes inte alls. Därefter fyllde jag små påsar och lade i frysen så att jag hade att njuta av hela vintern. Här hittar du mitt päronmos. Päronpaj med kompott, glutenfri Till sist det bakverk som man nog får säga gjorde succé förra året. Jag bakade en naturligt glutenfri päronpaj med ett robust och ändå frasigt pajskal. Det fylldes sedan med en smakrik päronkompott och till sist toppades härligheten med tunt skivade päron. Vackert gott som passar många. Jag bjuder här på min päronpaj med lyxig kompott. Hoppas det smakar i pärontider! Först och främst hoppas jag nu att jag inspirerat er till gott med päron. Om det skulle vara så att du inte har tillgång till päron så går ju recepten här ovan säkerligen lika bra att göra med äpplen till exempel. Och det blir förmodligen precis lika gott! Ännu mera Blomster&Bakverk För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.