Mina bästa recept med saffran, denna ljuvliga krydda som gärna får hamna i både kaka, bröd, småkakor och dessert. Lättbakad saffranskaka med apelsin som serveras med lingongrädde. En riktigt god kaka där ägg och socker vispas pösigt och sedan har man i de blöta ingredienserna innan mjölet vänds ner. Saffran och apelsin bidrar med juliga smaker. Och visst blir det en härlig färg! Saffranspannkaka med salmbärssylt är en gotländsk dessert som jag älskar och gärna äter året om. Just till jul så passar den utmärkt bra. Det klassiska är att servera saffranspannkakan med gotländsk salmbärssylt men det smakar också riktigt bra med min björnbärssylt med kardemumma. En saffranskrans fylld med mandelmassa, vit choklad och tranbär är något av det godaste jag vet. Kransen är välfylld och blir både saftig och god. Jag har delat degen på längden så att fyllningen syns och sedan flätat samman den till en krans. Jag tycker det blir så vackert och det är roligt att göra olika. Nattjästa frallor med saffran och apelsin, så himla gott att servera nybakat till vinterns frukostar. Det bästa av allt är att degen jäser medan du sover. Och så förstås doften som sprider sig i huset om morgonen. Små desserter i portionsglas är ett så trevligt sätt att njuta av sött efter maten. Särskilt efter ett julbord eller en nyårsmiddag. Blandar gärna olika sorter så att man kan njuta av flera godsaker. Eller så har man en favoritsmak och nöjer sig med den. Här har jag dukat upp med saffrans- och lingonpannacotta. Visst blir det vackert!Ännu mera saffran.Om du vill ha ännu mera av den gyllene ingrediensen, så hittar du alla recept med saffran här.Ännu mera decembermys.Hela december fylls i år med recept, pyssel och inspiration. En del från arkivet och en del nybakat. Och så lite nytt julpyssel eller inspiration till dukning och julklappsinslagning. Hoppas att jag kan inspirera dig! Här kan du se alla inlägg med decembermys.Ännu mera blomster och bakverk.Det betyder så mycket att du tittar in här och följer min värld av blomster och bakverk. Häng gärna med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Är du en av dem som jag skriver till varje vecka i mitt fredagsbrev? Om inte får du gärna bli min brevkompis genom att fylla i dina uppgifter längst ned på denna sida. Om du uppskattar mina recept och inlägg blir jag glad om du trycker på hjärtat eller stjärnorna (på inläggen med recept). Tack!