Kladdkaka med vispad kaffepannacotta, se där ett gott sätt att fira kladdkakans dag den 7 november. Kladdkaka är ett av de enklaste bakverken att röra ihop. Gott med bara en klick vispad grädde men ibland är det festligt med en topping. Till exempel vispad pannacotta.Kladdkakan görs med fördel dagen innan så att den får sätta sig i kylen över natt. Men det räcker med några timmar. Samma sak med pannacottan, som måste stelna ordentligt innan den kan vispas. Jag brukar låta den stå i kyl över natt, men om tiden är knapp så kan det räcka med 5-6 timmar. Det här receptet på pannacotta som bara är sötad med honung hittade jag hos bloggvännen Anna med Anax Skafferi. Om du vill inspireras av god mat och makalöst vackra uppläggningar är det Anna du ska kika in till.Kladdkakan kan du baka både med och utan gluten. Dessutom blandar du smeten i kastrullen. Enkelt och smidigt.Kladdkaka med vispad kaffepannacottaForm 24 cm Ugn 175°KLADDKAKA150 g smör, smält eller brynt150 g mörk choklad 70%3 ägg170 g (2 dl) strösocker60 g (1 dl) vetemjöl eller 55 g (1 dl) fullkornsrismjöl0,5 tsk saltev smör och kakaoVärm ugnen till 175°. Smöra formen och pudra med kakao. Jag klämmer alltid fast ett bakplåtspapper i mina formar med löstagbar kant och klipper bort överflödigt papper runtom. Då räcker det att smöra sidorna lätt och pudra med kakao. Sen kan man enkelt dra bort papperet och lyfta över kakan till ett fat.Smält eller bryn smöret. Lyft av kastrullen från plattan och låt smöret stanna. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i smöret så att det smälter. Rör ner ägg, socker, mjöl och salt till en jämn smet. Häll i formen och grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Den ska ha stannat i ytterkant men fortfarande vara lös i mitten. Låt kallna och gärna stå i kylen i några timmar innan servering.KAFFEPANNACOTTA1,5 st gelatinblad300 g (3 dl) vispgrädde40 g (2 msk) honung2 tsk snabbkaffepulver, gärna av sorten espressoLägg gelatinbladen i en stor skål med kallt vatten. Koka bara precis upp grädden, lyft av från plattan och vispa ner honung och kaffepulver. När det löst sig, skaka av gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Häll över i en skål och täck med lock eller plastfolie. Ställ i kylen, helst över natt. Vispa därefter pannacottan med elvisp tills den är fluffig och spritsbar. Fyll en spritspåse och dekorera kladdkakan.Tips! Här kan du läsa hur man bryner smör.Ja, vad säger du - visst är dagen värd att fira med en kladdkaka med vispad kaffepannacotta!Flera kladdkakorGillar du kladdkakor tycker jag du ska kika in till min kladdkaka med kaffe och choklad eller varför inte smyga igång adventsförväntan och baka en saffranskladdkaka med lingongrädde.