Kardemummasnitt är en av alla varianter man kan göra på denna lättbakade mjuka, sega kaka. Jag älskar ju kardemumma så jag tog rätt mycket och strödde även lite extra över kakan när den var helt nygräddad. Mängden kan du såklart styra helt själv. Kardemummasnitt Ugn 175 graderca 25-30 st 100 g smör, mjukt85 g (1 dl) strösocker40 g (2 msk) ljus sirap135 g (2,25 dl) siktat dinkel, eller vetemjöl0,5 msk hel kardemumma, nystött0,5 tsk bikarbonat, eller 1 tsk bakpulver Värm ugnen till 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg mjukt smör, socker och sirap i en stor skål. Vispa tills det blir ljust och lite luftigt. Blanda ihop mjölet med kardemumma och bikarbonat. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa tills allt blandats jämnt. Häll ut degen på bakbordet. Tillsätt lite mer mjöl om degen känns kladdig. Dela i två delar och forma varje del till en rulle som du lyfter över till bakplåten. Jag delar alltid degen i två delar då jag gillar kakan i ett lite större format. Men du kan lika gärna dela den i tre delar. Se till att ha gott om plats mellan rullarna då degen kommer att flyta ut. Jag brukar trycka till rullarna lite lätt med fingertopparna först och sen trycka till lätt med en gaffel för att få ett fint mönster. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Håll koll mot slutet då alla ugnar är olika. Ta ut plåten, skär bitar på diagonalen medan degen är varm och låt sen kallna helt på plåten. Ännu flera snitt Här finns recept på saffranssnitt med hallon och glasyr eller varför inte prova lakritssnitt nästa gång. Om du bakar glutenfritt finns recept på saffranssnitt, lakritssnitt och kolasnitt. Ännu mera Blomster&Bakverk För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Och du har väl sett att min bok Blomster & bakverk nu finns ute i bokhandeln!