Som jag skrev i söndags levererar trädgårdens rabarber igen och igen och igen. Och nu senast gjorde jag två glutenfria smulpajer som blev riktigt bra. Kanske att jag nästa gång tillsätter lite nymortlad kardemumma och blandar i degen. Eller så kan man tänka sig att hacka lite mandlar eller pistagekärnor och strö på toppen. Och vill man söta till det hela, kan man hacka lite vit choklad och strö på toppen. Som det är nu har jag endast sötat med honung. Har också angett alternativa ingredienser så att du kan göra pajen helt mjölkfri. Glutenfri pajdeg: 100 g mandelmjöl 85 g havregryn (glutenfria) 50 g honung (kan ersättas med äkta ekologisk lönnsirap) 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 50 g smör (kan ersättas med 5 msk fast kokosolja) Fyllning: 300 g rabarber (eller annan frukt eller bär såklart) 1 msk honung (kan ersättas med äkta ekologisk lönnsirap) 2 tsk tapiokastärkelse (majs- eller potatisstärkelse går också bra) Värm ugnen till 175 grader. Ta fram en skål och blanda samman mandelmjöl, havregryn, honung, bakpulver och salt. Tillsätt det kalla smöret i tärningar och arbeta ihop degen med fingrarna tills den håller ihop. Lägg undan en tredjedel av degen och tryck ut resten av degen jämnt i en form (20-22 cm i diameter). Blanda ihop rabarbern med honung och stärkelse och fördela över pajbotten. Nu tar du den deg du lagt åt sidan och smular över fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen i 40-45 minuter tills den fått fin färg. Om du behöver, täck pajen med folie när halva tiden gått så den inte bränns. Låt pajen svalna helt och servera gärna tillsammans med vaniljglass eller vaniljsås. Pajen förvaras i kyl och är lika god både en och två dagar efteråt. Om det nu finns något kvar vill säga. Och det bästa är att i vår trädgård så kommer rabarbern att räcka till ännu ett par pajer.