Det pyssliga julbaket är för dig som vill göra det där lilla extra. Rudolf-kakor, chokladkakor och brytbröd i form av en julgran. Ibland kan det faktiskt vara rena terapin att få stå i lugn och ro i köket och baka något pyssligt. Det förutsätter väl att man känner ett lugn i sig för en del av dessa pyssel kräver sin lilla tid och kanske även en dos tålamod. Rudolf-kakor med mjölkchokladtryffel. En spröd mördegskaka som jag fyller med en len mjölkchokladtryffel och sedan dekorerar med röd nos, ögon och horn. Jag tänker att det kan vara ett roligt och pyssligt julbak. Med eller utan barn i köket. Visst blir de charmiga! Att göra sina egna chokladkakor, det blir lite som ett sött och ätbart julkort. Här kan du dekorera helt fritt eller med en speciell person i åtanke. Ett motiv som du vet gillas eller med smaker som du vet uppskattas. Du bara smälter chokladen (mörk, ljus eller vit) och dekorerar med godis och annat gott. Det skulle också kunna bli ett fint placeringskort. Eller bara en söt överraskning till någon du tycker om. Här beskriver jag hur du gör. Hur härligt att ställa fram det här brödet i adventstid! Om du inte vill pyssla ihop till en gran kan du baka ut dem som frallor. Degen kan också jäsa i kyl och bakas ut på morgonen. Alltid lika underbart att vakna till doften av nybakat. Här hittar du receptet på grytbröd i granform.Ännu mera decembermys.Hela december fylls i år med recept, pyssel och inspiration. En del från arkivet och en del nybakat. Och så lite nytt julpyssel eller inspiration till dukning och julklappsinslagning. Hoppas att jag kan inspirera dig! Här kan du se alla inlägg med decembermys.Ännu mera blomster och bakverk.Det betyder så mycket att du tittar in här och följer min värld av blomster och bakverk. Häng gärna med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Är du en av dem som jag skriver till varje vecka i mitt fredagsbrev? Om inte får du gärna bli min brevkompis genom att fylla i dina uppgifter längst ned på denna sida. Om du uppskattar mina recept och inlägg blir jag glad om du trycker på hjärtat eller stjärnorna (på inläggen med recept). Tack!