Chokladsnitt har alltid varit en favorit hos mig på kakfatet. Numera gör jag längderna tjockare, så att de blir mjuka och chokladigt goda. När jag var yngre gjorde jag dem tunnare, penslade med ägg och strödde över pärlsocker. Den här varianten tycker jag blir så mycket godare. Lite mjuksegt liksom med mycket smak av choklad.Denna gång strödde jag flingsalt över en av de nygräddade längderna. Jättegott! Man kan också ringla över smält choklad. Eller äta dem precis som de är! ChokladsnittUgn 175°200 g rumsvarmt smör170 g (2 dl) strösocker1 ägg300 g (5 dl) vetemjöl30 g (0,75 dl) kakao1 tsk bakpulverev flingsalt eller smält choklad till dekorationVärm ugnen till 175 grader. Förbered en plåt med bakplåtspapper. Ta fram smöret i god tid så att det hinner bli rumsvarmt. Behöver du skynda på, är bästa tipset att hyvla smöret. Då går det lite snabbare.Vispa smör och socker mjukt. Tillsätt ägget och vispa in lite snabbt. Blanda vetemjöl med kakao och bakpulver. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa på låg-medelfart tills degen går ihop. I början är det små smulor som allt eftersom blir större (du kan behöva öka farten på elvispen ett snäpp). Sluta vispa när det börjar bli en formbar deg som håller ihop.Arbeta ihop det sista på lätt mjölad bakbänk. Dela i tre lika stora delar, mina vägde ca 250 g per del. Rulla ut till längder, lika långa som plåten. Lägg på plåt med mellanrum. Eftersom de är så tjocka kommer de inte att flyta ut så mycket. Jämna till längderna och tryck till lite lätt ovanpå, med fingertopparna eller en gaffel.Grädda i mitten av ugnen i 12 minuter. Ta ut plåten och låt stå en liten stund. Strö eventuellt över lite flingsalt. Skär längderna till snittar innan degen svalnat för mycket. Låt kakorna kallna helt på plåten. Förvaras i burk med lock. Går fint att frysa.