Chokladbollens dag firas sen ett antal år tillbaka den 11 maj. Varför just denna dag är oklart men å andra sidan behöver vi väl ingen egentlig anledning för att ställa oss och göra egna chokladbollar. Detta enkla bakverk som inte kräver någon ugn och som nog för väldigt många är det första bakverk man gör själv. Chokladbollens dag, två olika recept Jag har två varianter av chokladbollar på Blomster & Bakverk och båda kan göras glutenfria. Den ena är en klassisk chokladboll men med brynt smör, mörk choklad och kaffe. En chokladboll med lite mer vuxna smaker kan man säga. Den andra är mer av en energiboll. Sötad med dadlar och mixad med havre, solros och mandel. Båda är vansinnigt goda även om det bara är en av dem som innehåller socker. Så välj det som passar dig bäst! Brynt smör, ett helt paket god mörk choklad och lite espressopulver gör detta till en höjdare till chokladboll om du frågar mig! Här hittar du receptet på chokladbollar med brynt smör. Havregryn som mixas med mandel, solroskärnor, kakao och mandelsmör samt dadlar och kaffe. Även jag är en dadel-skeptiker från gång till annan, men tricket är att mixa dem länge, så att massan blir fluffig. De här energibollarna blir både luftiga och goda. Som chokladbollar fast med lite bättre ingredienser. Här finns receptet på energibollar. Vill man inte rulla chokladbollarna i kokos eller pärlsocker kan man rulla dem i kakao, lakrits- eller bärpulver. Du kan också rulla dem i strössel eller hackade nötter. Det är också gott att rosta kokosflingorna i torr panna för ännu mera smak. Och vill man inte välja recept kan man göra båda och fira chokladbollens dag i flera dagar. Ännu mera Blomster&Bakverk För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Och du har väl sett att min bok Blomster & bakverk nu finns ute i bokhandeln!