<div> <div style="text-align: left;"><span style="text-align: justify;">Vi äter inte särskilt många bananer i det här hushållet nuförtiden och de bananer som kommer hem är antingen eko-bananer eller inte alls. De stora bananjättarna göra sig icke besvär. Fördelen med eko-bananer förutom det mest uppenbara är att de håller sig fina mycket längre. Även om de blir bruna så tar det sin tid innan de mjuknar. Och när de till sist gör det så har jag av någon anledning inte riktigt hjärta att slänga dem. Och så bakar jag banankaka. Som ingen riktigt tycker om för att vi har lite svårt när banansmaken blir för mycket. Men det är ju så tokigt att slänga dem. Så ni kan tänka er glädjen när jag sprang på ett recept på havrecookies, där man behöver två riktigt mogna bananer, som faktiskt blev riktigt goda. Byebye banankaka, hello banan-cookie.</span></div> </div> <div style="text-align: left;"><strong> </strong></div> <div style="text-align: left;"><strong>Havrecookies med banan & choklad</strong></div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">2 mogna bananer</div> <div style="text-align: left;">2 msk mandelsmör (eller annat nötsmör)</div> <div style="text-align: left;">4 dl havregryn (glutenfria om så behövs)</div> <div style="text-align: left;">1 tsk vaniljpulver</div> <div style="text-align: left;">en nypa salt</div> <div style="text-align: left;">en näve chokladknappar (eller hackad choklad, här kan man såklart använda både mjölkfritt och sockerfritt utifrån önskemål)</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna och rör ihop med nötsmöret. Blanda i havregryn, vaniljpulver och salt och rör om tills smeten är jämn. Till sist vänder du ned chokladen. Forma små bollar och placera på bakpappersklädd plåt. Tryck till dem och grädda mitt i ugnen i 10 minuter.</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Enkelt är det också. Och både gluten- och mjölkfritt.</div> <div style="text-align: left;">Häpp!</div>