<div style="text-align: left;">Varmt tack! Vill börja med att säga tack till alla er som tittar in här. Det har trillat in en massa nya besökare den senaste tiden, vilket känns oerhört roligt. Så välkomna alla nya och tack alla ni som troget tittar in hos mig. Och ni som skriver en rad då och då. Det värmer.</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Bjuder på ännu en macaron. Bara för att. Den här var ett nytt experiment som några utvalda fick provsmaka i helgen. Som jag skrev <a href="https://blomsterochbakverk.se/2013/october/sot-sotare-sotast.html" target="_blank" rel="noopener noreferrer">häromdagen</a> är det ju väldigt sött (och gott) med macarons och jag tycker om att bryta av det söta med något syrligt. Det finns till exempel en fyllning med passionsfrukt som är vansinnigt god. Men nu hade min mamma lämnat en påse med lingon i frysen, så jag googlade på macarons och lingon vilket landade i denna <a href="http://www.gourmet.se/pdf/Gourmetskolan02.pdf" target="_blank" rel="noopener noreferrer">pdf</a> - Gourmetskolan Macarons där <a href="http://miaohrn.wordpress.com/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Mia Öhrn</a> tipsar om hur hon lyckas med sina macarons och dessutom bjuder på ett recept på lingonkräm att fylla godsakerna med.</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;"><strong>Lingonkräm:</strong></div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">125 g vit choklad</div> <div style="text-align: left;">50 g färska eller frysta och tinade lingon</div> <div style="text-align: left;">2 msk vispgrädde</div> <div style="text-align: left;">ev. några droppar röd hushållsfärg</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Hacka chokladen till lingonkrämen ganska fint. Mixa lingonen med mixerstav eller i matberedare. Det är lite knepigt eftersom mängden lingon är så liten, men gör så gott du kan, och blir purén inte helt slät så är det ingen fara. Koka upp lingonpurén med vispgrädden i en liten kastrull. Dra bort kastrullen från plattan och häll snabbt ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen har smält och krämen är jämn. Tillsätt eventuellt några droppar röd hushållsfärg om du vill ha krämen mer färgstark. Låt den stelna i kylen drygt en timme, krämen ska bli lagom tjock för att spritsa.</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Det blev riktigt gott. Men jag kunde nog tänkt mig ännu lite mera syrlighet. Den vita chokladen är ju rätt söt. Men gott och vackert blev det. Kanske att det kan passa till advent. Hade även lite kardemumma i marängsmeten vilket blev en fin kombination till lingonen.</div> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">À bientôt!</div>