Bondkaka, en riktig klassiker när det handlar om småkakor och en av mina absoluta favoriter på kakfatet. Både för att den är enkel att baka men främst för att den är så god såklart. Med mycket smak av mandel och så den lite knapriga knäcksmaken av sirapen. Det som är tacksamt också är att det blir så många kakor av en sats (ca 75 st) och så går de att frysa. Tinar på ett kick när man är fikasugen. När jag bakar väljer jag alltid det ekologiska och/eller rättvisemärkta alternativet. Smakar bättre och känns bättre. Just sötmandel köper jag bara ekologisk och gärna från Saltå Kvarn. Ekologisk mandel behöver man inte skålla heller tycker jag, utan den går utmärkt att hacka ned i granolan, kakdegen eller vad det nu kan vara. Och när det gäller det här receptet är det endast kryddorna som kan vara knepiga att hitta av ekologisk sort. Nu till denna klassiker då med julig smak. Igår tipsade jag ju er om hur enkelt det är att blanda till sin egen pepparkakskrydda. Den blir alldeles utmärkt att använda till bondkakan och ger den en lite mer julig touch. Receptet är det klassiska och så tillsätts bara ett par matskedar pepparkakskrydda. Kanske kan bli något att baka nu till jul. Och det blir så många att du kan slå in några till ett fint paket och ge bort till någon du tycker om. Önskar er den allra finaste tredje advent.