Man kan ju tro att vi inte gör något annat än fikar i den här familjen, men vi älskar att baka både jag och min dotter och en del njuter vi såklart med en gång medan annat hamnar i frysen till andra tillfällen. Och det är något visst att njuta ett bakverk som inte innehåller kemiska tillsatser och E-nummer, utan enbart är gjort på kärlek och bra råvaror. Det gäller väl att hitta balansen i livet, som med så mycket annat, och då tror jag att man kan njuta av en godsak då och då. Som den här muffinsen. Min dotter hade googlat på glutenfritt häromdagen och hittade detta recept hos Glutenfria hälsobloggen, här. Och bakade och bjöd oss på dessa galet goda muffins! Det här behövs till 12 st (amerikansk storlek): 150 g smör 3 ägg 2 1/2 dl strösocker 3 dl fin glutenfri mjölmix 7 msk kakao 3/4 tsk bakpulver 3/4 tsk havssalt 1 1/2 tsk vaniljsocker Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjölmix, kakao, bakpulver, havssalt och vaniljsocker i en separat bunke och sikta ner i äggsmeten. Rör ordentligt men vispa inte. Rör i det smälta smöret och fyll sedan muffinsformarna till 3/4 och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Muffinsen ska vara kladdiga men inte lösa och rinniga. Sen är det bara att sätta på kaffet och njuta. Tack, Elin, min lilla bagare♥