Här kommer ett tips på hur du enkelt gör din egen snö. Du kanske vill använda konstgjord snö i en bild eller till ett pyssel. Allt du behöver är bikarbonat och raklödder. Konstgjord snö på enkelt vis.Allt du behöver är alltså bikarbonat och raklödder. Det går åt en del så köp den bikarbonat som ibland kallas städbikarbonat och ofta säljs i burk eller hink. Du köper alltså inte bikarbonat från bakhyllan.Ett annat tips är att försöka hitta ett raklödder som inte doftar allt för starkt. Jag hade ett fotouppdrag för ett tag sedan där jag behövde ganska så mycket snö. Jag köpte ett billigt raklödder eftersom det skulle användas till snö men doften var extremt stark. Nu är jag visserligen känslig, men det stack rejält i näsan. Det dämpas med tiden men värt att tänka på.Här kan du när jag blandar ihop alltsammans.[video mp4="https://files-aller-blogger-platform.aws.aller.com/uploads/sites/141/2025/12/gor-din-egen-sno.MP4" data-setup='{"fluid": true, "autoplay":false}'][/video]Så här gör du:Ta fram en form eller skål. Häll i några skopor med bikarbonat. Tryck ut lite raklödder. Rör om. Jag använder en stor gaffel så att raklöddret arbetas in i bikarbonatet ordentligt. Sedan är det bara att röra och röra tills du får en konsistens och ett utseende som känns som snö. Känns blandningen blöt, tillsätt lite mer bikarbonat. Går den inte riktigt ihop, ha i lite mera raklödder. Så här blev en av bilderna jag tog till julkampanjen för Yvelis. De handkramade snöbollsljusen formade jag som en liten snölykta och runtom lade jag konstgjord snö, vintergrönt och kottar. Visst blev det fint!Ännu mera decembermys.Hela december fylls i år med recept, pyssel och inspiration. En del från arkivet och en del nybakat. Och så lite nytt julpyssel eller inspiration till dukning och julklappsinslagning. Hoppas att du vill följa med och att du tittar in till decembermyset här varje dag!Ännu mera blomster och bakverk.Det betyder så mycket att du tittar in här och följer min värld av blomster och bakverk. Häng gärna med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Är du en av dem som jag skriver till varje vecka i mitt fredagsbrev? Om inte får du gärna bli min brevkompis genom att fylla i dina uppgifter längst ned på denna sida. Om du uppskattar mina recept och inlägg blir jag glad om du trycker på hjärtat eller stjärnorna (på inläggen med recept). Tack!