Sommargott på tallriken den senaste tiden - häng med på ett svep med god mat. Och lite sött. Vi besökte äntligen Nääs Fabriker i Tollered i somras. Vi började vår dag där och då fick det bli kaffe, smörgås och något sött. Det ena vackra bakverket avlöste det andra där i montern hos Pannhuset. Valet föll till sist på denna kaka med pistage och fudge. Jo, jag tackar jag! Sommarens godaste räksmörgås åt vi hos Folket på Garveriet i Floda. Ett riktigt gott surdegsbröd, handskalade räkor, picklad silverlök, gremolata och dillmajonnäs. Inte en klassisk räkmacka men jag är beredd att åka tillbaka bara för att få äta den igen. Lunch på Hofsnäs Herrgård i Länghem. Jag valde en Club Sandwich med grillat kalkonbröst från Adelsåsens kalkon, vitlöksbröd, sallad, bacon, sommarsalsa, citronmajonnäs och pommes. Vi fick alla generösa portioner och allt smakade finfint. Blev hur mätt som helst! Vi fick till en spontan sommarmiddag här hemma med goda vänner. Det är något med sommaren som bjuder in till det där spontana. Det kan förstås hjälpa att det är semestertider. Vi gjorde en riktigt härlig sommarsallad som var med i senaste numret av tidningen Buffé. Blev bjuden på rätten på en bokklubbsmiddag och det var så gott att jag låtit den där receptsidan ligga uppe. Nu äntligen blev det av. Quinoa blandades med en härlig dressing, rödlök, gröna blad, mynta och jalapeno. Sedan på med grillad (eller stekt) grillost och nektariner. Så himla gott! Receptet hittar du även på ICAs receptsajt, här. Kvällen innan hade jag vispat ihop två olika glassar som blev kvällens dessert. Pistageglass och kolaglass - det blev en uppskattad avslutning på kvällen!Ännu mera blomster och bakverk.Det betyder så mycket att du tittar in här och följer min värld av blomster och bakverk. Häng gärna med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Är du en av dem som jag skriver till varje vecka i mitt fredagsbrev? Om inte får du gärna bli min brevkompis genom att fylla i dina uppgifter längst ned på denna sida. Om du uppskattar mina recept och inlägg blir jag glad om du trycker på hjärtat eller stjärnorna (på inläggen med recept). Tack!