Här kommer ett svep gott på tallriken som jag njutit av senaste tiden. Både på café, restaurang och hemma vid köksbordet. Kanske att något av det goda kan inspirera dig. Smördegspajer med en krämig fyllning av bland annat varmrökt lax, crème fraiche och rödlök. Vår dotter improviserar gärna i köket och hade blivit inspirerad av något inlägg. Så himla fin kant också på pajen. Detta inspirerade mig! En klassiker, lax och dillstuvad potatis. Fisken var helt fantastisk. Och just denna söndag bjöd på lite värme så att vi kunde sitta ute i solen och njuta av en god lunch på Wira Tingshuset. Gott mellis är att steka äppelklyftor mjuka i smör eller kokosolja. Pudra över lite kanel eller kardemumma. Här åt jag det ihop med keso. Om du istället serverar det med ett gott mandelsmör smakar det typ som äppelpaj. Jag lagade Jessica Frejs Napoliragu och H I M M E L så gott. Blev en middag direkt och ett par till i frysen. Tar sin lilla tid men sköter sig själv i ugnen, så lättlagat.För ett par helger sedan firade vi min pappas 80-årsdag med middag på Görvälns Slott. Vi fick sitta i en egen matsal och den ena goda rätten efter den andra avnjöts. Här kommer ett bildsvep över det som serverades. Kan varmt rekommendera ett besök. Smörstekt pilgrimsmussla med vermouthsås, caviar, sparris och ärta. Hamachi med forellrom, vit sparris, xo-sås och rädisa. Handskuren tartar från Skåne med macadamia, gurka och frisésallad. Smörstekt torsk med blåmussla, blomkål, persilja och spenat. Secreto Iberico med rabarber, hjärtsallad och pistage. Pavlova med rabarber, ängsyra, myskmadra och calamansi. Jag åt en så god pistagecheesecake på ett café och tror minsann att jag behöver få till något liknande i köket hemma. Biff tagliata lagar vi ibland, enkelt och gott. Potatis och tomater rostas i ugnen och den här gången lade vi köttet på grillen. Ibland lägger vi upp allt på ett stort fat. Är det bara vi så får var och en lägga upp det de tycker om på sin tallrik. I botten ruccola eller annat grönt. Sen potatis, tomater och skivat kött. Därefter hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Den här gången serverade vi rätten med en dragon- och vitlökssås enligt receptet inne hos Jennys Rum & Spis. Jättegott!Ännu mera blomster och bakverk.Det betyder så mycket att du tittar in här och följer min värld av blomster och bakverk. Häng gärna med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.