En vecka kvar till midsommar och den här veckan har varit och är fullproppad av en salig blandning händelser. Från vernissage och födelsedagsfirande till begravning och företagsporträtt. Allt går för runt och det är härligt. Men jag känner samtidigt att det är för väl att varje vecka inte är så här. Vernissage idag 14 juni.I onsdags öppnade min fotoutställning Trädgårdströst på The Nut House i Torsåker, Upplands Väsby. Jag har skrivit lite mer om utställningen här och på The Nut House hemsida kan du se aktuella öppettider. Jag kommer att vara på plats flera gånger och då har du också möjlighet att prova på att blomsterpilla med mig. Idag lördag 14/6 kl 12-15 är du varmt välkommen på vernissage. Det ska bli fint väder så passa på att åka på en härlig utflykt. Njut av konst, god mat och fika. Midsommar med sött & salt.Om en vecka är det midsommarafton och jag vill såklart passa på att inspirera med söta och salta godbitar. MIDSOMMARTÅRTA:Fjolårets midsommartårta var denna moussetårta med jordgubbar, rabarber och passionsfrukt. Gjorde succé och jag var också jättenöjd.Sommartårtor, en samling favoriter. Här länkar jag till en blandning av både enkla och mer tidskrävande kakor och tårtor. Många kan göras glutenfria. Och så finns där några utan mjölk, gluten, ägg och vitt socker. Så att alla kan få njuta av det goda. DESSERT:Ljuvlig dessert med färskostmousse, kaffesmul och jordgubbar.Eller den försvinnande goda pistageglassen.En liten vaniljpannacotta med smörkolasås sitter alltid fint.Farmors rabarberparfait med jordgubbar, mums.Midsommar är jordgubbar, så varför inte göra den enkla jordgubbsglassen och ställa fram en skål jordgubbar till. TILLTUGG:Färskpotatis är något av det godaste jag vet. Toppa dem med havrefraiche, rödlök och tångkaviar och servera som tilltugg.Ett tilltugg som alltid har en strykande åtgång är tunnbrödsticks. Du måste prova!Ost- och skinbollar är en favorit här hemma.Parmesankakor är också gott till ett glas bubbel liksom krustader med färskostkräm. Kanske dekorera med något mer somrigt än hjortronsylt.Passar på att påminna om de här tilltuggen i rågskålar. MATIGT:Att saltbaka potatisen blir så gott. Servera som den är eller blanda ner i en sallad. Rör ihop en lätt men ändå krämig potatissallad.Västerbottenpaj står alltid på vår midsommarbuffé.Och hallå, skagenröran måste också med!Laxtårta på kavringbotten passar både till jul, påsk och midsommar.Ett annat härligt inslag är osttårtan. BRÖD:Det smakar alltid med de kalljästa frallorna.Eller ett grytbröd. Nattjäst eller ett stort bröd du kan baka samma dag.Enkelt och gott är ett filmjölksbröd man bara rör ihop och gräddar. Här hittar du flera varianter.Ännu mera blomster och bakverk.Det betyder så mycket att du tittar in här och följer min värld av blomster och bakverk. Häng gärna med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Är du en av dem som jag skriver till varje vecka i mitt fredagsbrev? Om inte får du gärna bli min brevkompis genom att fylla i dina uppgifter längst ned på denna sida. Om du uppskattar mina recept och inlägg blir jag glad om du trycker på hjärtat eller stjärnorna (på inläggen med recept). Tack!