2024 års populäraste recept vill jag såklart sammanställa för både er och min skull. Det är alltid roligt att se vad ni tycker mest om och här kan du passa på att se om du missat något riktigt bra recept som uppenbarligen gillas av många andra. Populärast under 2024. Filmjölkslimpa, den allra godaste.På första plats, den klassiska filmjölkslimpan som är både god och lättbakad. I mitt tycke det allra godaste receptet på detta härliga bröd som jag har bakat så många gånger sedan jag upptäckte det på nittiotalet. Kringelbrödet, ett luftigt och gott bröd.På andra plats hittar vi kringelbrödet, ett luftigt och gott bröd som får en härligt fin och god yta. Makalöst god boeuf bourguignon.En makalöst god Boeuf bourguignon på långkokt högrev placerar sig på tredje plats. En klassisk gryta som passar utmärkt att förbereda och bara blir godare av att stå till sig. Perfekt bjudmat alltså! Lantbröd på råg.På fjärde plats, lantbröd på råg. Ett två dagars bröd som jag bakat i många år. Med en fördeg som får bubbla igång över natt blir brödet riktigt saftigt och gott. I flera dagar dessutom. Bara man planerar baket så är detta ett mycket bra vardagsbröd. Filmjölkslimpa med rivet äpple.Filmjölkslimpa med rivet äpple, ett nytt recept som placerar sig på femte plats. Ännu ett enkelt bröd som görs på filmjölk och bikarbonat. Bara att röra ihop och grädda. Eller nja, inte riktigt. Jag valde att baka med skållat rågkross bara för att det blir så oerhört saftigt. Själva skållningen behöver du göra några timmar i förväg. Sen är det bara att röra ihop och grädda. Stort grytbröd, kalljäst.Det här gör mig lycklig, ett stort grytbröd som får en härlig skorpa och ett ljuvligt inkråm. På plats nummer sex. Nyårsinspiration, från tilltugg till dessert.Nyårsinspiration, från tilltugg till dessert, publicerades i december och lade sig på en sjunde plats. En massa inspiration och recept på både tilltugg, förrätt, varmrätt och dessert. Filmjölkslimpa med råg, havre och fröer.Filmjölkslimpa är något av det enklaste att baka. Bara att röra ihop, hälla i form och grädda. Inga jästider och inget formande. Det är också ett sådant bröd där man kan improvisera med olika slags mjöler, fröer, torkad frukt, kryddor och nötter. På åttonde plats, filmjölkslimpa med råg, havre och fröer. Pistageglass på tre ingredienser.Som denna glass görs alltså, helt otroligt. Jag förstår det, för den är försvinnande god och dessutom enkel att göra. Pistageglass på bara tre ingredienser placerar sig på en nionde plats. Äppelkaka med hyvlat smör.På tionde plats, äppelkaka med hyvlat smör. En variant där man vispar ägg och socker poröst, tillsätter mjöl och kryddor och sedan hyvlar smöret ovanpå allt. Så får det smälta ner över pärlsockret och in i smeten. Blir en härlig yta och god smak.Nu ser jag fram emot att få tid i köket och komma med nya recept till er. Hoppas att detta smakar så länge!Ännu mera blomster och bakverk.Häng med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Skriv upp dig på min mailinglista så får du mitt fredagsbrev i din inkorg. Fyll i dina uppgifter här.