Påskdukningen gjordes i år med vårblommor som sattes i vattenfyllda äggskal som i sin tur placerades i gröna snapsglas. Ett enkelt sätt att duka påskfint. Jag grupperade blomsterglasen med ljuslyktor i glas längs med hela bordet som pryddes av en löpare. Vårblommor i påsk.Det som gick att plocka i trädgården nu var krokus, snödroppar och vårälväxing. Knipsade också av lite grönt från krukan med rosmarin i köket. Just så här gör sig de fyllda snödropparna allra bäst. När man faktiskt får se hela fluffet. Ett annat år fyllde jag skalen med syrenkvistar, pärlhyacint, scilla, tête-à-tête, vintergröna, narciss, forsythia, julros, häggmispel, gullviva, videung. Man tager vad man haver helt enkelt. Äggskal som dekoration och gödning.Särskilt till påsk kan det gå åt många ägg. Ett tips är då att knäcka dem så fint som möjligt så att du får två fina halvor. Jag brukar skölja ur dem och lägga att torka. Antingen gör du som ovan och fyller med lite vatten och har skalen som vas. Eller så använder du skalen som gödning.Äggskal brukar jag krossa och mylla ner runtom både julrosor och klematis på våren. Visste du att de blir glada av det? Fick höra att även pioner, rosor och tomater gärna vill ha äggskal. Det är kalken som växterna blir glada av. Våra gäster blev glada av påskdukningen och efter påskhelgen blir växterna glada av skalen.