Alla vinnare i Gourmand Awards Sverige utsågs igår och till min stora glädje och stolthet är min bok Blomster & bakverk en av alla vinnare i det som är världens största kokbokstävling. Med andra ord är boken Blomster & bakverk med och tävlar om titeln världens bästa kokbok i sin kategori.Vinnare i Gourmand Awards Sverige, hurra!Den här utmärkelsen känns helt fantastisk och jag skulle inte stå med på den där listan om det inte vore för alla ni som dagligen överöser mig med värmande ord. Jag skulle heller inte stå med på den där listan om det inte vore för min förläggare Annika som visade ett enormt förtroende för mig från allra första stund. Likaså är jag mycket tacksam för samarbetet med bokens formgivare Anders Timrén . Inte minst med tanke på att boken är vinnare i kategorin B08 Design.Det här är Gourmand Awards.Gourmand Awards har årligen letat efter världens bästa kokbok sedan 1995. Från Sverige har hundratals dryckes- och kokböcker bedömts av tävlingens internationella jury. Alla svenska vinnare som Gourmand Awards valt ut är därmed också vidare i tävlingen, kvalificerade att tävla om titlarna 'Best in the World' i sin respektive kategori. De får nu rätten att kalla sig 'Winner Sweden' och får även möjlighet att marknadsföra sin bok med dekaler och diplom signerade av Edouard Cointreau, grundare och president av Gourmand Awards, tillika ordförande i den internationella juryn i tävlingen.Här finns listan över alla vinnare. Dessutom känns det alldeles extra roligt att mitt förlag Bladh by Bladh har inte mindre än fyra vinnare med på listan.Här är alla vinnare i min kategori:Australia - Book of Life (Gippslandia)Canada - The Kitchen, John Ota (PRH)China - Design & Innovation in Chinese cuisine, Shao Wankuan (CHLIP) ISBN 9787518429523Colombia - Envueltos, Design Antonuela Ariza (Hammbre de Cultura - Daniel Guerrero)France - Paul Bocuse Héritage, Patricia Zizza, François Simon (Flammarion)Italy - Ricette Rubate di Forno Brisa, Davide Sarti, Pasquale Polito, Anna Corai (Vandenberg)Japan - Asian Food Travel, Takako Masuki (Asian Food Design)New Zealand - Pass it on, Karyn & Shobha KalyanPalestine - Craving Palestine, Lama Bazzari, Farrah Abuasad, Chef Fadi KattanPeru - Avocados in Bloom, Colette Dike, Xavier Equihua (Peruvian Avocado Commission - FoodDeco)South Africa - Geure, Lientjie Wessels (Annake Müller)Spain - Libro sin texto, Libre confitures, Pere Castells (Museo de la Confitura)Sweden - Flowers & Baking, Annelie Andersson (Bladh by Bladh)Switzerland - Synergetic Stew, in honor of Buckminster Fuller (Lars Müller)Uganda - Food that grew us, Jonathan Kabugo (Kabugo Design House)UK - Aegean: Recipes from the Mountains to the Sea, Marianna Leivaditaki, Charlotte Hoal (Kyle Books)USA - The Perfect Kitchen, Barbara Sallick (Rizzoli)Vilka böcker som utses till bäst i världen får vi alltså veta först i juni 2021 . Ni kan väl hålla en tumme eller två för min bok!Ännu flera böcker, julerbjudandeNi är flera som hört av er och vill ge bort min bok i julklapp. Det gör mig så glad! Jag har köpt in emballage så att jag kan posta flera böcker i samma paket och få ner portokostnaden så gott det går. För er som köper fler böcker ger jag nu lite rabatt. Klicka dig vidare till min shop för att läsa mer. Och tänk på att beställa i tid så att paketet hinner fram till jul.