Låt mig presentera mina två bakböcker, Blomster & bakverk (2020) och Baka & ta tillvara (2022) utgivna på Bladh by Bladh.Båda böckerna innehåller ett sextiotal recept, både bröd och bakverk. Hälften av recepten kan bakas med naturligt glutenfria mjöler. Böckerna är uppbyggda efter säsong och tar dig med genom våra årstider, i både bild och recept. Blomster & bakverk är en samling utvalda recept med sånt som jag tycker om och ofta bakar. Med Baka & ta tillvara lyfter jag fram ett antal råvaror varje säsong som passar att baka med. Både frukt, bär, grönsaker och kryddor. De flesta recept kan anpassas och göras året om.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Som fotograf är jag glad att mina bilder fått ta stor plats och att vi valt papper och omslag med omsorg. Jag är lika glad för er som bakar ur boken, som för er som låter den ligga framme och bläddrar i den varje dag.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Böckerna finns i bokhandeln och jag har även levererat signerade exemplar till flertalet butiker runtom i landet. Önskar du beställa en signerad bok till dig själv eller ge bort i present, besök min butik (se menyn här ovanför). Jag skriver en personlig hälsning, lägger med en pressad blomma och ett av mina kort med kuvert samt slår in boken i vaxat papper. Det känns så fint att båda mina böcker så ofta ges bort i present.Recension Baka & ta tillvara"Baka & ta tillvara är en elegant volym i stort format som ger plats åt mängder av vackra fotografier och vettiga, nyskapande recept. Det lönar sig, även för en van bagare, att ta del av hennes kloka baktankar och glöm inte heller lathunden för vikt och volym i slutet. I de väl utprövade och genomtänkta recepten anges ingredienserna både i vikt och volym. Blommor finns alltid med, mest som vacker dekoration. Andra recept som vittnar om uppfinnings-rikedom är rödbetskaka med choklad och chili, palsternackskaka med apelsin och söt frosting, durrabröd med morot och pomerans, hösttårta med havtornsmousse, apelsin och vit choklad."Utdrag från recension av lektör Birgitta Önnerfält. Publicerat i BTJ-häftet nr 11, 2022. Helhetsbetyg 4 (av 5).Recension Blomster & bakverkPå varje uppslag presenteras det aktuella bakverket i bild med i det närmaste poetiska och estetiskt fulländade komponerade foton, tagna av författaren själv. Inlagans obestrukna papper och det kraftigt textilliknande omslaget – tillsammans med den stiliga, strukturerade och konstnärliga formgivningen av Anders Timrén – skapar en vacker upplevelse som både är andlöst vacker att bläddra i, och som verkligen inspirerar till bakning.Utdrag från recension av lektör Kristina Rydälv Kåreby. Publicerat i BTJ-häftet nr 21, 2020. Helhetsbetyg 4 (av 5).UtmärkelserBaka & ta tillvara (2022)Nominerad till Publishingpriset 2022Blomster & bakverk (2020)Vinnare Årets Svenska Måltidslitteratur 2020 (kategori matbröd)Vinnare Gourmand Awards SverigeNominerad till Svenska Designpriset 2021Nominerad till Publishingpriset 2021