Nio rutor från oktober.I vanlig ordning sammanfattar jag månaden som gått med ett urval bilder och topplistan över de mest besökta recepten. Några nya recept har tagit sig in på topplistan och andra ligger kvar. Så roligt att se vad ni tycker bäst om. Hoppas att det också kan inspirera dig!Små och stora kakor.Det blev en del kakor i oktober. En ny favorit hos oss blev chokladkakor bakade på emmer. De fick en väldigt fin smak. Men snäppet populärare blev nog ändå havrekakorna med tranbär. Båda varianterna går åt i en rasande fart här hemma. Och så filmade jag när jag bakade de goda kikärtskakorna med choklad och kardemumma. De brukar alltid ligga bakom de mest höjda ögonbrynen och förvånade minerna när jag berättar att de görs utan både gluten, mjölk, ägg och (om man så vill) vitt socker. Här kan du titta på filmen.Kanelbullens dag firade vi med kladdkaka och den tog sig roligt nog in på topplistan. Oktober bjuder förstås på en del ätbart med pumpa och här hittar du en samling härliga recept. Snitta bröd i direktsändning.Oktober blev också månaden då jag äntligen tog tag i att sända live på Instagram. Det finns en första gång för allt och trots lite teknikstrul gick det bra och filmen kom upp i flödet och blev uppskattad. Jag snittade ett nattjäst bröd bakat på ett nytt mjöl för mig, Hallandsvete. Brödet kan såklart bakas på annat mjöl också, här finns receptet. Och här kan du se när jag snittar brödet och berättar om min brödsnittkniv (länk till min webbshop). Födelsedagsmiddag och lagertömning.Min mammas födelsedag firades hemma hos oss och vi bjöd på en middag som gjorde succé. Här kan du se och läsa mer om menyn med tillhörande drycker. Ost- och skinkbollarna med parmesan är en klassiker i vår familj och passar utmärkt till ett glas mousserande. Och så denna räkfyllda laxfilé med sherrysås. Den kommer att lagas flera gånger! Havtornsmoussetårtan är både vacker och god. Det receptet hittar du i min bok Baka & ta tillvara.För dig som har tomma väggar att fylla eller vill ge bort en unik present, så vill jag tipsa om att jag ett tag till kör lagertömning på fine art prints som jag har i lager. Alltså begränsat med motiv och format. Några har sålt slut, men det finns flera pärlor kvar så kika in här (länk till min webbshop) och hjälp mig tömma hyllan och göra plats för nytt. Jo, jag tipsade ju också om ett enkelt sätt att göra desserten lite mera "halloweenig". Köp hem den goda frukten persimon eller sharon. Skala och kör i mixern till en puré. Toppa pannacotta, glass eller (som på bilden i collaget) chokladmoussen och njut. En kreativ kväll tillsammans.Har du förresten sett att jag är inbjuden att hålla i en kreativ kväll med blomsterpill hos Mathantverkstan i Vaxholm? Jag inleder med några ord kring processen att skapa med blomster, hur man kommer igång, vad man kan tänka på och andra tips. Sedan får ni varsin arbetsyta och material att arbeta med.Torsdag 7/11 kl 18-20. Pris 595 kr inkl. moms. I priset ingår smörgås, ost, chark, kaka och kaffe/te. Jag står för det hembakta och bjuder dessutom på 4 st av mina kort med kuvert (värde 140 kr). Mer information och anmälan i butiken @mathantverkstan.iskargarden eller via e-post till mathantverkstan@ostmakeriet.se. Det finns några platser kvar så hör av dig med en gång. Platsen är bindande men inte personlig. Meddela eventuella allergier. Populärast i oktober.Månadens mest besökta recept - en blandning av värmande gryta, småkakor, päron och äpplen, en klassiker, frukostbröd och så lite glass på det.Makalös boeuf bourguignon på långkokt högrev.Kanelbullekladdkaka med brynt smör.Äppelkaka med hyvlat smör.Päronmarmelad med ingefära.Kikärtskakor med choklad och kardemumma.Havrekakor med tranbär på två sätt. Här kan du se en film när jag bakar kakorna.Päronmos, osötat och underbart.Pistageglass på tre ingredienser.Frukostbullar på rågsikt och vete.Mazariner på klassiskt vis.Så tacksam för att du kikar in här med jämna eller ojämna mellanrum. Tack! Ännu mera blomster och bakverk.Häng med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Skriv upp dig på min mailinglista så får du mitt inspirationsbrev med jämna mellanrum i inkorgen. Fyll i dina uppgifter här.