November blev en konstig månad med ett intensivt schema i kalendern, många fotouppdrag och flera härliga grejer med familj och vänner. Och så mitt i alltsammans blev jag däckad av typ influensan och liggande i soffan en hel vecka. Gasa, bromsa, gasa. November i nio rutor.Det blev en salig blandning i månadens bildcollage. Två nya brödrecept har bakats. Dels det glutenfria havre- och durrabrödet med linfrön. Ett av mina recept som en trogen blogg- och bokläsare justerade något och fick till det bröd som hon längtat efter i 15 år. Och så ännu en filmjölkslimpa, denna gång med lingon och kanel. Ni gillar när det är lättbakat och jag har till och med fått höra att brödet bakats av er som vanligtvis aldrig bakar. Blir så glad!Funderingar och nybakat.Två funderingar i flödet togs emot väldigt väl. Dels en text om hur jag tänker när jag komponerar mina bilder. Och så inlägget om att det är bra för huvudet att arbeta med händerna. Ni har skrivit så mycket fint och jag får höra att jag inspirerat till en kreativ december. Underbart!Jag tyckte också att det var hög tid att påminna er om den goda citronsåsen som man vill göra dubbel sats av. Den gör succé varje gång. Till allhelgonaafton gjorde jag en ljuvlig dessert, en björnbärspannacotta med kardemummamousse och björnbärsganache. Så roligt att den tog sig in på topplistan. Och så smög jag igång lite julbak inför första advent med de godaste saffransbröd jag vet. Förresten, du har väl sett att jag kör decembermys på bloggen i år? Varje dag bjuder jag på recept, inspiration eller pyssel. En del från arkivet och en del nytt. Här kan du se alla inlägg med decembermys som hittills publicerats.Filmproduktion & fotografering.Längst ner till vänster ser du en bild på mig och Anneli, formgivaren bakom Anneko. Den togs efter en lång dags fotografering och filmande i hennes lokaler i Norrtälje. Jag har denna gång skrivit synopsis, manus, filmat, regisserat, redigerat, klippt och fotograferat. Filmer och stillbilder är levererade och du kommer att se dem hos Anneko på både Instagram och Facebook framöver. Ser att hemsidan är uppdaterat med nya stillbilder. Ser jättefint ut!Förresten så klippte jag ihop lite bloopers och annat från bakom kulisserna. Det kan du redan nu se inne hos oss båda (Instagram och Facebook) och få dig ett gott skratt. Populäraste recepten i november.En så härlig blandning av frukost, tilltugg, varmrätter, sås, efterrätt, bulle och kaka.Havre- och durrabröd med linfrön, nytt glutenfritt brödrecept som genast seglade upp på förstaplatsen.Pistageglass på bara tre ingredienser. Lika populär året om!Björnbärspannacotta med kardemummamousse, en ljuvlig dessert!Filmjölkslimpa med lingon och kanel, lättbakat bröd som bara rörs ihop och gräddas med en gång.Makalöst god Boeuf bourguignon på långkokt högrev. Citronsåsen du vill göra dubbel sats av, gör succé varje gång!Saffransgranola, en favorit året om. Kul att ni är flera som tycker om.Krustader med färskostkräm, hjortronsylt och rosmarin. Så gott tilltugg!Saffransgömmor fyllda med mandelmassa som blandas med lite smör och nystött kardemumma. Godaste lussebullen.Äppelkaka med hyvlat smör. Javisst, äppelkakan är kvar på topplistan.Nu kör vi december och en daglig dos med decembermys. Kom ihåg att kika in här varje dag för ännu mer inspiration.Ännu mera blomster och bakverk.Det betyder så mycket att du tittar in här och följer min värld av blomster och bakverk. Häng gärna med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Är du en av dem som jag skriver till varje vecka i mitt fredagsbrev? Om inte får du gärna bli min brevkompis genom att fylla i dina uppgifter längst ned på denna sida. Om du uppskattar mina recept och inlägg blir jag glad om du trycker på hjärtat eller stjärnorna (på inläggen med recept). Tack!