Maj i nio rutor.Det har varit en intensiv maj med möten, fotojobb och en hel del förberedande arbete bakom kulisserna. Bakning har det inte blivit jättemycket då det helt enkelt inte hunnits med. Men jag har påmint om allt det goda du kan göra med rabarber och så fick jag till ett så gott glutenfritt bröd med durra, fröer och torkade aprikoser. Kanske att den krämiga svamppastan behöver få lite mer tid i rampljuset på grund av jättegott. Och så skrev jag ett inlägg om ärvda recept som betyder mycket för mig. Det allra bästa är förstås att det är så himla goda grejer, så kolla in dem här. Jag delade också mina känslor kring mående och företagande. Det gjordes spontant och det landade så mjukt. Det märktes inte minst på all klokskap jag fick tillbaka. Det händer något när vi delar med oss. Du kan läsa mer om det här. Jag har också arbetat med att komponera min fotoutställning Trädgårdströst på The Nut House i sommar. Tänk att en utmattning väckte liv i ett trädgårdsintresse. Det är läkande med en grön plats som kräver omvårdnad, men som också överlever när jag inte orkar. När fotograferande kom in i mitt liv kändes det självklart att se trädgården genom kameralinsen. Och någonstans där på vägen föddes min värld av blomster och bakverk. Visst är det underligt ändå, vilka vägar livet tar. Fint.Här har jag skrivit om utställningen, datum och tider samt när jag kommer att finnas på plats. Mest besökta recepten i maj.Rabarberfrossa blev det denna månad. Härligt att ni gör så mycket gott med rabarber! Här är månadens mest besökta recept och jag hoppas att du inspireras till att slänga ihop något gott.Rabarberlikör, vackert och gott som fick flest besök i maj. En läsare skrev att han hällde upp 4 cl likör i ett glas med is och en citronskiva. Fyllde på med tonic och fick en supergod drink. Tack för det tipset!Rabarberrutor med frasigt havresmul. Kan bakas med och utan gluten.Pistageglass på bara tre ingredienser. Gör den bara och tacka mig sen.Rågbrödet med rabarber, oj så gott och oj så populärt!Passa på när syrenerna blommar och koka ihop en marmelad.Ta tillvara rabarber på flera sätt, massa inspiration.Det här är sommar! Så härligt att ni hittat till min pinocchiotårta med jordgubbar, vaniljkräm och grädde.Ananaspajen, så roligt att den här gamla godingen blev så populär!Jättegoda och saftiga rabarbermuffins med kardemumma (glutenfria).Durralimpa med frön och aprikoser, ett gott och saftigt glutenfritt bröd.Ännu mera blomster och bakverk.Det betyder så mycket att du tittar in här och följer min värld av blomster och bakverk. Häng gärna med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Är du en av dem som jag skriver till varje vecka i mitt fredagsbrev? Om inte får du gärna bli min brevkompis genom att fylla i dina uppgifter längst ned på denna sida. Om du uppskattar mina recept och inlägg blir jag glad om du trycker på hjärtat eller stjärnorna (på inläggen med recept). Tack!