Maj i nio rutor.Maj blev en synnerligen udda månad där vi gick från vinter till högsommar på bara någon vecka eller två. Rabarberplantorna skördades i rekordfart och det blev en hel del gott, både bröd och bakverk. För du har väl inte missat det goda rågbrödet med rabarber, mazarintårtan, rabarberrutorna med havresmul eller rabarberkakan med toscatäcke? I så fall har du mycket gott att ta igen. Och för dig som får äggulor över vill jag tipsa om äggulekaka. En god dessert i glas blev det också, kaffecheesecake med kolasås. Trädgårdsarbetet låg länge och väntade på vårvärmen och nu börjar vi komma ikapp. Jag tog också en sväng med kameran i försommarträdgården och visade det som blommar så vackert nu. Och så var jag på ett riktigt spännande samtal om svenska smaker, kvalitetschoklad och gin. Förra helgen gästspelade jag och Linda Schilén på Överjärva Gård i Solna. En tidig morgon som inleddes med min workshop i att vara kreativ med blomster. Därefter var växthuset öppet och vi bjöd på fika, morsdagsblommor, plantor, signerade böcker, keramik och massa andra finheter. Här kan du se ett klipp jag lade upp från dagen på Instagram. En härlig dag!Glutenfritt och gott.För dig som bakar glutenfritt bjöd jag på durrafrallor med sesamfrön. Jag har också satt ihop ett inlägg med de populäraste glutenfria recepten på bloggen. Och så har jag fyllt på kategorin Baktips med ett inlägg om mina bästa tips för glutenfri bakning.Jo, energirutor blev det också! Rutor fyllda med nötsmör, havregryn, sötmandel, tranbär, honung och kokosolja. Populäraste receptet i maj, farmor Ingrids rabarberkaka. Så fint att ni tycker om denna lika mycket som jag. Tror bestämt att min älskade farmor ler någonstans. Keramikfaten kommer från Kvarnstugans lilla ateljé.Populärast i maj.Jag älskar att inspirera dig till att både baka, laga mat, tänka i säsong, se det vackra i vardagen och skapa med blomster. Det är väldigt fint att få höra vilka recept som ni uppskattar eller gör om och om igen. Nedan 10 recept har varit populärast i maj och det finns en massa gott på den listan. Om det är något du ännu inte provat, fram med degbunkarna!Farmor Ingrids rabarberkaka. Så fint att ni tycker om denna lika mycket som jag. Tror bestämt att min älskade farmor ler någonstans.Pistageglass på tre ingredienser. Med värmen åkte glassrecepten upp i topp!Rabarberkaka med toscatäcke. Gott som blir ännu godare.Äggulekaka med citron & forsythia. Perfekt när du har äggulor över.Chokladbollar på 7 olika sätt. Härligt med variation.Rabarbermarmelad med vanilj. Och en skvätt Aperol. Himmel så gott.Rabarber- och jordgubbsmoussetårta. Perfekt till student eller fest.Semmelkladdkaka. Javisst, funkar finfint året om!Pinocchiotårta, en klassiker i ny kostym. Så god!Syrenmarmelad. Blommigt, lite bittert och gott till ostbrickan.Ännu mera blomster och bakverk.Häng med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Skriv upp dig på min mailinglista så får du mitt inspirationsbrev med jämna mellanrum i inkorgen. Fyll i dina uppgifter här.