Sista dagen i juni. Satt ute på altanen med morgonkaffet denna redan så varma sommardag och insåg det var sista juni. Jag brukar ju alltid sammanfatta månaden som gått med ett urval bilder som publicerats på Instagram och ibland även här. När jag scrollade tillbaka i kamerarullen på mobilen blev till och med jag lite häpen. Och det blev plötsligt svårt att välja bara några. Så det blev en samling med bakverk och en samling med blomster. Passande, eller hur! Juni månads bakverk Jag har frossat en hel del i både rabarber och jordgubbar. Rabarbern håller dessutom på att växa om mig, helt galet. Kolla här nedan, det är bara tre (!) rabarberblad. Nu har jag kokat ännu mera kräm vilket jag tycker är en perfekt sommarlunch och så lite rabarberkompott. Gott att toppa frukostyoghurten med. I samlingen bilder här ovan ser ni Rabarberkaka med dinkel & mandel • kokoskakor med rabarber, världens godaste jordgubbsglass • en ljuvlig rabarbersorbet • sommarens godaste jordgubbsmoussetårta • ugnsbakad fetaost med tomater & oliver • en fantastisk mjölkchokladcheesecake med salt kolasås • rabarbergrottor • och till sist upptäckten av hur gott det är att bre hummus på knäcket och toppa hela härligheten med jordgubbar. Den blomstrande månaden juni så. Ja, det har blivit en del plock av blommor i både skog och trädgård. Och så fick jag ju binda en sommarbukett och frossa i både pioner, iris, rosor, nejlikor och massa annat fint. Och så blev det ett nytt blomsterdjur, en fantasti-stork gjord av pelargoner. Varför just en stork kan du läsa mer om här. Och så fyndade jag en så vacker röd kruka eller vas med fina former. Ja, och så blev det lite nya sommarstrutar! En fantastiskt fin månad, tack juni. Ännu mera Blomster&Bakverk För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.