Höstvackert i nio rutor från månaden som gått. Oktober har verkligen inspirerat mig med sina vackra färger och fina primörer. Kan inte riktigt minnas att det ens fanns pumpor när jag var liten. Nu tycker jag att det både är gott att tillaga och att dekorera med. Karva pumpor har jag däremot inte riktigt kommit till ännu. Men det är vansinnigt roligt att skapa stilleben med skönheterna! Höstvackert i nio rutor Förutom att leka med pumpor blev det en del plock med päron och äpplen. Liksom med de sista solrosorna och höstanemonerna. Och så de japanska lyktorna jag fick med mig ett helt fång av från goda vänner. Så himla fina framför kameran. Och ser nästan ut som små pumpor. En blomsterkaffe med smak av höst njöt jag också av liksom av nyheten att min bok Blomster & bakverk är nominerad i Gourmand World Cookbook Awards, världens största kokbokstävling. Först i juni nästa år kungörs vinnarna men jag hurrar lite redan nu. Jag bjöd på chokladbollar med brynt smör och kladdkakemuffins - chokladigt gott! Och så dekorerade jag ett bakverk med kanderade pumpakärnor, så himla gott! Inspirationen kommer från Linn med bloggen Salt som socker, spana in recept här. Ett urval av allt höstvackert som oktober bjudit på. Ännu mera Blomster&Bakverk För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Och du har väl sett att min bok Blomster & bakverk nu finns ute i bokhandeln!