April i nio rutor.Känner du också att mars och april sade swoosh? Plötsligt är det första maj och jag känner mig lite lätt överrumplad. Är liksom inte riktigt i fas och funderar på om det är något slags ålderstecken. Trädgårdsarbetet har påbörjats men jag har verkligen inte hunnit gå igenom alla rabatter. Känner liksom inte samma lust när vårvärmen uteblivit. Även om själva arbetet såklart får mig att hålla värmen. Hoppas på att maj bjuder på varmare dagar.April blev en härlig månad i köket, inte minst tack vare påsken. Jag bakade en ananaspaj för första gången på många år och det visade sig att många längtat efter detta bakverk. Så roligt! Delade också med mig av mitt recept på morotskaka, vilket blev oväntat populärt. Det blev också en mazarinkaka med mycket smak av citron, choklad- och nötbitar som inte är så söta och en hallonpunschpannacotta. Påsken bjöd på laxtårta och en god laxmousse. Jag tipsade också om den goda tonfiskröran, men efter förra veckans rubriker om tonfisk på burk känns det inte riktigt lika lockande. Vi hade min familj hemma på påskafton och dukade upp en buffé som smakade så bra. När gästerna kom bjöd vi på ett glas bubbel och en härlig färskoströra med caviar. Till den rågsnacks och egna tunnbrödsticks. Vi bjöd sedan på rimmad kyckling med örtsås, kokt potatis, västerbottenpaj, köttbullar och prinskorv, kokta ägg och skagenröra samt en härlig grönsallad och kalljästa frallor. Och så gjorde vår dotter så goda smördegspajer med varmrökt lax. Till kaffet bjöd vi på citronmazarin och morotskaka. En toppenfin påskafton.Jag har också varit på nätverksträffar och gästat Österåker Första Frukost Rotaryklubb när de ordnade med studiebesök hos Anna som driver den fina butiken Stationen c/o Stomsi. Min man bokade in oss på middag med konsert på Fasching. Sarah Riedel hyllade sin bortgångna pappa Georg tillsammans med begåvade musiker. Kände inte till att han skrivit så mycket till Cornelis. En mycket fin kväll. April har bjudit på många härliga middagar tillsammans med goda vänner. Vi har också firat min pappas 80-årsdag med en riktigt fin kväll på Görvälns Slott. Nu ser jag fram emot maj månad och stunder i både trädgård och uterum. Mest besökta recepten i april.Ananaspajen är tillbaka! Så himla roligt att två klassiker toppar månadens lista. Citronsåsen, pistageglassen och mazarinerna håller sig kvar sedan finns där nya inslag som jag anar lagades och bakades till påsk.Ananaspajen, riktigt populär!Morotskaka med frosting, en klassiker.Citronsåsen, den allra godaste!Citronmazarin (glutenfri).Pistageglass på bara tre ingredienser.Västerbottenpaj.Påskbröd i form av påskhare.12 tips på gott bröd i påsk.Krustader med färskostkräm.Mazariner på klassiskt vis.Ännu mera blomster och bakverk.Det betyder så mycket att du tittar in här och följer min värld av blomster och bakverk. Häng gärna med i mitt dagliga skapande på både Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Är du en av dem som jag skriver till varje vecka i mitt fredagsbrev? Om inte får du gärna bli min brevkompis genom att fylla i dina uppgifter längst ned på denna sida. Om du uppskattar mina recept och inlägg blir jag glad om du trycker på hjärtat eller stjärnorna (på inläggen med recept). Tack!