Så här formar jag en bröddeg.Så här gör jag när jag formar en bröddeg. Jag tippar ut degen på ett mjölat bakbord och vänder om degsjoket några gånger tills det blir hanterbart och inte så kladdigt. Jag drar ut degen till en liten platta och så börjar jag metodiskt att vika in ett hörn i taget, hela vägen runtom.Så vänder jag på degen och liksom driver runt degsjoket mellan händerna så att ytan spänns. Sedan kan man vända och nypa till skarven om man vill. Jag fortsätter att driva runt degen tills ytan är riktigt spänd och fin. Då är den färdig att lyfta över till ett bakplåtspapper eller en plåt. Och du vet väl att bakplåtspapperet blir mera fogligt om du först skrynklar det lite. Det här brödet har jag tänkt snitta innan gräddning, så jag placerar det på en snurrplatta för en andra jäsning.Det här klippet gjorde jag efter att ha fått en fråga hur jag formar en bröddeg. Hoppas att det går lättare med denna beskrivning i både ord och bild. Som med det mesta här i livet går det lättare för varje gång man gör det. Och roligt och gott är det också!Jag har samlat en del filmklipp på min YouTube-kanal @anneliesblomsterochbakverk Tryck gärna på prenumerera. Kommer att fylla på med fler baktips, brödsnittande och annat framöver.