Lathund vikt – volymJag har gjort en lathund för att ha koll på vad 1 deciliter av olika ingredienser väger. Listan gjorde jag till min första bok som en hjälp till dig som bakar. Tänker att det är fint att lägga upp den här också och även fylla på listan allt eftersom. Jag mätte och vägde allt i olika mått för att vara helt säker. Det finns också många leverantörer som anger på sina förpackningar vad en deciliter väger och det är till bra hjälp. Men en del av dem håller jag faktiskt inte med. Om du går efter vikt på mina recept så blir det rätt och exakt samma mängd som jag använt. Mäter du i volym kan det skilja sig åt i vilket mått du använder eller hur luftigt du mäter etc. Det blir säkert bra oavsett, men jag rekommenderar dig verkligen att köpa hem en enkel hushållsvåg. Den behöver inte kosta alltför många kronor.1 deciliter av nedanstående väger:Bovete helt 80 gBoveteflingor 50 gBovetemjöl 50 gBrun farin 75 gBrun farin strö 90 gDinkel fullkorn 60 gDinkel siktat 60 gDinkelflingor 40 gDurramjöl 50 gFlorsocker 60 gFullkornsrismjöl 55 gGrahamsmjöl 60 gHavregryn 40 gHavrekross 70 gHavremjöl 40 gHonung 140 g (1 msk 20 g)Kakao 40 gKokosflingor 35 gLinfrön hela 65 gLingon 60 gMajsstärkelse 55 gMandelmjöl 50 gOlja (oliv/raps) 90 g (1 msk 15 g)Potatismjöl 70 gPumpakärnor 60 gRismjöl 55 gRågkross 70 gRågmjöl grovt + fint 55 gRågsikt 50 gRörsocker (finkornigt vitt) 85 gSesamfrön 60 gSirap (mörk, ljus, lönn) 140 g (1 msk 20 g)Solroskärnor 60 gStrösocker 85 gSyltsocker 80 gSötmandel 70 gTapiokamjöl/stärkelse 50 gTeffmjöl 60 gVetekli 30 gVetemjöl 60 gÄppelcidervinäger 5 g = 1 tskÄppelmos 115 g