Dekorera tårta med ätbara blommor gör jag ofta och gärna. Men idag vill jag bjuda på ett tips på hur tårtan kan dekoreras om du inte har tillgång till ätbara blommor. Då går det att istället skapa blommor av ätbart.Dekorera tårta med ätbartPå bilden syns ett av bakverken från min bok, en vit chokladcheesecake på kladdkakebotten med bärspegel. En tårta som finns i höstavsnittet. När säsongen för svenska bär är över kan man göra gott och vackert med frysta bär. Här har jag mixat frysta jordgubbar till puré och sedan kokat dem med socker och majsstärkelse. Därefter tillsätter jag gelatinblad och när allt svalnat häller jag bärmassan över den kalla cheesecaken och så blir det en så här vacker bärspegel. Och det smakar härligt av jordgubbar!Jag har skapat ätbara blommor genom att använda en vit chokladknapp som pistill och mandelspån som kronblad. För att få lite mera liv nöp jag små kvistar av färsk timjan till gröna blad. Här är det bara att gå loss med fantasin och skapa blommor av det ätbara som finns hemma.Vill du ha mera inspiration till hur du kan dekorera en tårta kan du kika in till detta inlägg med godaste jordgubbsmoussetårtan.Ännu mera Blomster&BakverkÄnnu mera av mig och mitt skapande hittar ni dagligen på Instagram @anneliesblomsterochbakverk . Och min facebooksida finns här @blomsterochbakverk. Min bok Blomster & bakverk finns där böcker säljs. Önskar du beställa ett signerat exemplar direkt från mig går det utmärkt. Jag postar såklart gärna boken som present också med en personlig hälsning. Läs mer här.